torstai 16. maaliskuuta 2017

Talvi on nyt meidän kohdalta ohitse kun palasimme takaisin Portugalin Portimaon.
Suunnitelmana on, että veneen onnistuneen kunnostuksen ja huollon jälkeen suuntaamme keulan kohti Välimerta.

Oli mukava olla kotimaassa ja viettää Joulu läheisten kanssa. Tavattiin ystäviä ja jätettiin taas hyvästit heti kohta tapaamisten jälkeen.

"Lumienkelit"
Kunnostettiin taloa uusimalla aitaa ja portaikon kaiteet ym. puhdetta, joten aika ei käynyt pitkäksi. Lumen tultua hiihdeltiin metsässä ja jäällä ja nautittiin talvesta Suomessa.

Järvellä hiihtämässä

11.3.2017 odotettiin bussia pysäkillä, joka oli puoli tuntia myöhässä. Ehditäänkö ajoissa lennolle? Pelättiin kuinka sekaisin asiat olisivat lentokentällä, kun lakotkin olivat sotkeneet turvatarkistuksia ym. Kuitenkin koko matka sujui erittäin mallikaasti. Perillä Faron lentäkentältä saatiin vielä buukattua itsellemme Shuttle Bus, joka toi meidät Portimaon satamaan saakka. Kyseinen Faro Suttle Bus varausjärjestelmä löytyy netistä.

Lämmin ilma, ihana kasvien tuoksu ja lintujen viserrys vastaanotti meidät lentokentällä. Suomen ja etelän ilmastojen erilaisuus lisää arvostusta näitä kohtaan eli kontrastit tuovat  lisämaustetta elämään.

Ennenkuin oltiin veneellä päivä oli painunut mailleen. Ensimmäinen silmäys veneeseen laiturissa kaikki näytti päällisin puolin hyvältä. Kapu tarkisti akkujen varaustilan ja todettuamme niiden oleva täydessä latingissa kytkimme maasähkön veneelle. Aurinkopaneelit olivat pitäneet akut hyvässä tilassa poissa olemme ajan. Lisäksi tarkistimme, että mistään ei ole pääsyt merivettä tai sadevettä veneeseen.
Försti haki laiturilta sen varran vettä, että saatiin iltateet keitettyä ja sitten tyytyväisinä hieman uupuneina kokopäivän matkustamisesta painoimme päämme tyynyyn  S/Y Senora De Marin keinahdellessa sievästi paikallaan.

Seuraavana aamuna Kapu alkoi pestä kantta, joka oli talven jäljiltä jonkinverran  likainen. Försti puunasi sisältäpäin (hometta jonkin verran pinnoissa) ja ei aikaakaan, kun vene oli taas puhtoinen niin ulkoa kuin sisältäkin.

Ikkunoiden ja luukkujen pesua
Maton pesua 

Olimme lähettäneet itsellemme 30kg painavan laatikon kaikenlaista venetavaraa Suomesta ja se odotti meitä Marinan toimistossa. Hämmästyimme kun laatikko oli repeytynyt ja tavarat melkein pääsivät tippumaan eräästä kulmasta. Tulli oli luultavasti tarkistanut tavaramme ja jättäneet sen revittyyn kuntoon. Kuitenkin kaikki tavarat olivat onneksemme laatikossa tallella.
Paketin sisältö tietää hommia Kapulle, sillä siellä on varaosia moneen asiaan, joita kapu nyt pääsee asentelemaan. Purjeet, sprayhood ja bimini ovat myös olleet varastoituneena veneeseen, joten muutamia viikkoja tässä nyt vierähtää ennenkuin kaikki saadaan asennettua paikoilleen.

Tavarat tuli perille
Kaikkein ensimmäiseksi Kapu huolsi taitettavat pyörämme, jotka saivat myös uudet ulkokumit. Kauppaan on sen verran pitkä matka, ettei kauppareissusta mitään tule ilman oivia menopelejämme, jotka ovat palvelleet meitä jo toistakymmentä vuotta.

Venepyörät

Kauppareissulta tulossa Pingo Doce:sta

Kaupassa hämmästelimme taas kuinka elintarvikkeet täällä ovat todella edullisempia. Herkuttelimme veneellä dorado (3e/kg) kala-aterialla ja jälkiruoaksi tuoreita hedelmiä.

Tiistaisin on rannalla Villen vetämä keppijumppa, johon nyt heti osallistuimme. Kylläpä sitä ehtikin jäykistyä sitten viime treenien noin kolme kuukautta sitten. Mukavaa toimintaa tämä porukalla liikkuminen. Samalla tavattiin Pera ja Tuula.

Praia da Rochan rannalla Villen vetämää keppijumppaa
Pera, Ross, Lisa and Eki

Lisa and Ross have quickly learnt keppijumppa 

Tuula ja Kapu

Mahtavan kiireetön ja tässä hetkessä olemisen tunne on jo jatkunut nämä kolme päivää. Voi kumpa osaisi säilyttää tämän olotilan jatkossakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti