perjantai 12. toukokuuta 2017

VÄLIMERELLÄ

30.4.2017 Vappuaattona lähdettiin La Lineasta Gibraltarilta eteenpäin. Vihdoin ollaan Välimerellä ja otetaan vastaan mitä se tarjoaa. Kuulemamme mukaan  ennalta arvaamattomia tuulia ja aallokkoa, joka nousee nopeastikin.
Todettiin myöhemmin tämän pitävän paikkansa. Suomenlahdella, Itämerellä, Pohjanmerellä, Englannin kanaalissa ja Atlannilla kaikkialla on vähän erillaista purjehtia niin kuin nyt täällä Välimerellä. Kokemuksen kautta vasta nämä tulee tutuksi.
Vappuaaton kunniaksi skoolattiin "SIMAT" Gibraltar Rockin siintäessä takanamme.

Vappua

Europa Point

Saatiin kunnon menokeli 5-6 boforia ja aaltokin tuli takaa, joten virsarilla mentiin hyvää vauhtia koko matka ja jopa läpi yön. 7 mailia ennen Almerimaria tuuli kääntyi vastaiseksi ja voimistui nostattaen allokon ikävän isoksi ja  nyt kun aaltokin tuli edestäpäin meno oli aika röykytystä. Jäätiin yöksi Almerimaarin kaupungin hiekkarannan edustalle ankkuriin ja juhlistettiin Vappupäivää syöden "ulkona" omassa veneessä.
Vappua ei täällä Espanjassa juhlita mitenkään, mutta vapaapäivä se silti oli.

2.5- 5.5.2017 välisen ajan oltiin Almerimarin erittäin edullisessa satamassa.
Elämämme ensimmäinen kokemus mooringköysistä Välimerellä sujui hienosti. Marineero auttoi laiturilta käsin ojentaen förstille mooringköyden, joten eihän siinä sitten mitää hätää ollut.
Pitkästä aikaa päätettiin käydä hieman lenkkeilemässä ja venyttelemässä.
Försti oli eniten mielissään isosta ruokakaupasta aivan sataman edustalla.

Almerimarin satamassa
Lenkkipuistossa leikkituokioCOSTA BLANCA
5.5.2017  Costa del Sol vaihtui Costa Blanca:ksi ankkuroidessamme Cabo de Gatan niemen jälkeen San Josen kylän länsipuolella olevaan ankkurilahteen (Playa de los Genoveses). Hienon purjehduksen päätteeksi saimme kokea jopa myrsky lukemiin nousevan tuulen, joka yritti väenvängällä irrottaa meidän ankkuria pohjasta. Kaksi vahvaa linkkua ankkuriketjun joustinköydessä vääntyi muodottomaksi myrskyn riepotellessa venettämme, mutta pysyimme kuin pysyimmekin paikallamme.

Uusi lukollinen haka menee hankintalistalle

6.5-9.5.2017 olimme ankkurissa viehättävän Aguilas kaupungin hiekkarannan edustalla. Ihastuimme molemmat tähän tavalliseen, mutta jotenkin miellyttävään kaupunkiin ja sen ilmapiiriin. Tänne voisi tulla vaikka joskus uudelleen.
Kirkas 20,8 asteinen merivesi  innostutti  meitä kokeilemaan uusia uimaportaita, jotka Kapu oli rakentanut Portimaossa kotoa tuodusta tikkaista. Hyvin pelitti.
Merivesi on kirkasta, jopa tässä sataman läheisyydessä. On se ihmeellistä kun voi nähdä merenpohjan ihan selvästi. Ankkurin voi nähdä pohjassa ja missä asennossa se siellä köllöttää.
Kaupungissa ja tietenkin rantakadulla suoraan edessämme oli iloinen meininki, kun trialthon kilpailijat juoksivat, pyöräilivät ja uivat ja kannustus joukot hurrasivat baareista ohi kisaaville kilpailijoille. Meillä oli aitio paikat veneemme kannelta seurata tätä tapahtumaa.

Aguilas kaupungin lahti9.5-2017 jouduimme pitkästä aikaa tuulen tyyntyessä ajamaan moottorilla Cartagenan satamaan. Mereltä käsin tätä aika isoa kaupunkia ja sen sataman suuta ei heti läheltäkään huomaa koska se on niin hyvin suojassa vuoren rinteiden takana. Täällä on ollut satama aikojen alusta lähtien. Tsekattiin sisään Yacht Port Cartagenan marinaan. Heti seuraavaksi tehtiin pakolliset turistikierrokset kaupungilla.

Roman Theatre
Lisäksi alettiin suunnittelemaan joskos tästä mentäisiinkin suoraan Baleaarien Ibizalle yöpurjehduksella 135 merimailin matkan.
Siitä alkaisikin sitten jännityksellä odotettu saaristopurjehdus eli Baleaarit, Sardinia ja Sisilia.

Kuitenkin tuulet ovat edelleen niin epävakaisia ja lähinnä vastaisia niin joudumme odottelemaan sopivaa sääikkunaa "avomeren" ylitykselle. Välillä puhaltaa voimakkaasti (near gale/gale) Levanter/Levante  eli itätuuli ja äkkiä se muuttuu Vendaval eli länsituuleksi. Nämä ovat vaihtuneet viikottain eli mitään vakaata tuulta ei ole ollut tähän mennessä. Kait tämä on tavallista täällä Välimerellä keväisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti