perjantai 19. toukokuuta 2017

BALEAARIT:

IBIZA

13.5.2017 aamulla tuli sopiva hetki jättää Espanjan manner ja suunnata kohti Ibizaa.
Täysikuu valaisi meren ja muutama delfiinikin teki meille seuraa yön yli purjehduksellamme.
Aamulla 15.5  klo 04.15 försti sai ensimmäiset äitienpäiväkahvit Formenteran majakan välkkyessä jo edessämme. Ankkuroimme Ibizan Port Roigin  edustalle hiekalle.
Jatkossa tulemme törmäämään mooring poijuihin ja varaudumme laittamalla vanhan poijuhaan käyttökuntoon niin voimme helposti kiinnittyä niihin. Seurasimme miten täällä paikalliset toimii kun he heittivät kuin lassoa  mooring poijun ympärille kiinnittyäkseen ensin paikalleen  ennen varsinaisen kiinnitysköyden kiinnittämistä.
Äitienpäivä sujui hieman tokkurassa pitkän purjehduksen jälkeen, mutta jaksoimme kyllä uida ihanan lämpimässä vedessä.

FORMENTERA

15.5.2017 siiryimme 10 mailin päähän ISLA ESPALMADORiin.
Kelluimme turkoosissa 21 asteisessa meressä ja ihmettelimme olimmeko sittenkin tulleet Karibian Tobaco Caysille. Matala ranta erottaa tämän lahdenpoukaman tuulisesta Välimerestä tehden ankkuroinnista todella mukavaa, kun maininki ei pääse keikuttamaan venettä mitenkään. Jotenkin saari muistuttaa myös saaristomeren Jurmoa jos muutama palmua ei oteta huomioon. Merilokitkin ovat tällä aika ärhäköitä puolustamaan pesiään.
Kokeilimme kajaakilla melomista ja hetkessä olimme toisella puolella lahtea. Löysimme oman pikku rantapaikan, josta pulahdimme snorklaamaan ja tarkenimme olla meressä ilman märkäpukuakin. Kirkkaassa vedessä uiskenteli muutama kala, joita oli hauska seurata.

16.5.2017 ankkuroitiin Formenteran sataman edustalle edelleen kauniin turkoosiin  veteen ja jollalla piipahdettiin nettikahvilaan.
Onhan se vähän outoa, kun menee monta päivää ilman nettiä ja silloinkin kun löytää netin se ei aina toimi vaan yhteys katkeilee. On tämä purjehdus muuttunut sitten vanhojen aikojen, jolloin ei ollut saatavilla tällaisia hienoja sää ennustuksia suoraan netistä.
Jotenkin  tuntuu että 10 vuotta sitten Atlannin kieroksella ei näin hyviä tuuli ja aalto ennusteita ollut saatavilla. Kesäkuun 15 päivä elämä kirkastuu kun roaming maksut poistuvat ja takuuvarma  mobiili verkkoyhteys on aina saatavilla,

18.5.2017 tulimme Ibizan pääkaupunkiin Eivissaan (Ibiza) Marina Botafoch:iin. Eivissa on kuuluisa kalleista marinoista ökyrikkaiden veneiden säilytyspaikkana. Loppujen lopuksi hinnaksi tuli meille 53e/vrk.
Marina Botafoch


Pääsimme kuitenkin Ibizan kaupungin keskustan sykkeeseen, jossa liikkui keski-ikäisiä hippejä ja muita värikkäitä persoonia. Kiipesimme kaupungin korkeimmalle kohdalle, jossa katedraali sijaitsee. Siellä on vanhoja taloja kauniine terasseineen, hienoja puutarhoja ja puistoja.

Dalt Vila (yläkaupunki)

Keskiaikaista kaupunginosaa
Katedraali


Meren kansalle omistettu patsas Ibizan keskustassa

Eivissan sataman lahtea


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti