sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

23.5.2017 Cala Portinatx.ssa tavattiin uudelleen S/Y Stella Polaris. Yhdessä heidän ja englantilaisen Bora Bora pariskunnan kanssa suunniteltiin Mallorcalle siirtymistä.
Portinatx.ssa vietettiin muutama päivä tehden muutaman pidemmän kävelyretken hienolle Serran lahdelle. Hylätty mutta kaunis ja turistien suosima ranta ja pulahdus kirkkaaseen mereen kruunasi hikisen kävelyretken.

MALLORCA

26.5.2017 motoroitiin 9h eskaaderissa Mallorcan Santa Ponsan lahteen. Lahti on suojainen ja hyvässä hiekkapohjassa viihdyimme hyvin.
Tutustuimme Sakuun ja Sannaan ja Anttoniin paremmin. Mikä mahtava poika tuo Antton onkaan, osaa rakennella leegoista ym. ihan mitä vaan haluaa ja kärsivällisesti jaksoi myös neuvoa ei niin taitavaa förstiä rakentamaan junarataa ja värittämään siististi kuvia kuvituskirjasta. Vietimme mukavia iltoja toistemme seurassa.
Santa Ponsa on turistien suosima kaupungi ja kadulla kävellessä kuuli suomen kieltä useammin kuin missään muualla.


Toukokuun lopussa vietimme kolme yötä Puerto de Andraitx ( Club de Vela) poijussa (yht. 45e).
Otimme bussin että pääsimme Andratx kylään markkinoille. Enpä ole elämässäni ollut niin mielyttävässä markkina paikassa. Kukaan ei tyrkyttänyt mitään vaan sai rauhassa ihmetellä kaikkea, sillä seurauksella että kapu lähti  uusien sortsien ja T-paidan ja Fösti sortsien ja kesähamosen kanssa tyytyväisinä takas veneelle.
Puerto de Andratx on yksi parhaimmista kokemuksista tähän menessä. Sekoitus turismia ja tavallista elämää kauniin laakson välissä korkeiden vuorten ympäröimänä.  Jollalla pääsee suoraan keskustaan ja melkeimpä suoraan kahviloiden terassille. Föstiä miellytti myös että ruokakauppa oli 20m päässä jollasta.
Turetta kalaa sai joka päivä, kun kalastajat saapuivat lokkien saattelemana suoraan keskustaan missä oli myös kalatori. Ostimme herkullisen punaisen (meriahvenen) ja Kapu valmisti siitä taas niin maittavan aterian.1.6.2017 palasimme Santa Ponsan lahteen käydäksemme Mallorcan pääkaupungissa Palmassa ja vanhalla puujunalla näköala reittiä pitkin Sölleriin ja Sölleristä vanhalla San Franciscosta tuodulla rautiovaunulla Sööleri satamaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti