perjantai 30. kesäkuuta 2017

19.6.2017 hyvä purjehdus Cala Moltoon.


Aina vaan löytyy ihanampia lahtia niin kuin nyt tämä Cala Molto. Puhdas kirkas vesi, johtuen varmaan siitä kun ollaan luonnonsuojelualueen rannassa avomeren äärellä Mallorcan koillisosassa. Hyvät vaelluspolut metsässä ja heinäsirkkojen kova viserrys soi todella kovana.


Kiipesimme vuoren huipulle helteessä, mutta oli se sen arvoinen uurastus. Näköalat oli molemmille puolille lahtea. Alhaalla odotti lämmin 25.3 asteinen merivesi mihin hikisinä pulahdimme.Juhannusta vietimme Cala Matan ja Alcudian edustalla ankkurissa.25.6.2017 purjehduksella Pollensan lahteen näin Cala del Pinar vuoren rinteellä sydämen muotoisen kolon.

Pollensassa ankkurissa odottelimme hyvää säätä Menorcalle siirtyimiselle. Samassa lahdessa tavattiin toinen suomalainen pariskunta ja teimmekin heidän kanssaaan taxi matkan pohjoisimmalle majakalle Cabo de Formentorille ja näköalapaikalle de Colimerille.29.06-2017 lähdimme Menorcalle reippaassa pohjoistuulessa noin 36M matkan Ciudadelaan. Emme kuitenkaan iltapäivällä jääneet sinne sään takia, jossa tuuli ja maininki kävi sille ainoalle ankkurilahdelle. Joten päätimme ajaa noin 8M Menorcan eteläpuolelle Cala Son Saura lahdelle ankkuriin. Matalapainetta ja ukkosrintamia on ollut Mallorcan ja Menorcan ympärillä muutamia päiviä helteisen sää jakson jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti