tiistai 1. elokuuta 2017

21.7.2017 klo 5 oli herätys ja valon alkaessa kajastaa nostimme ankkurin Menorcan Fornellssin lahdella ja aloitimme jo kovasti odotetun purjehduksen kohti Sardiiniaa.
Jouduimme hieman odottelemaan ja tarkkaan analysoimaan tätä Sardinan meren ylitystä, sillä tuulet olivat välillä myrsky lukemissa ja aaltokin korkeaa, jolloin sinne ei ollut mitään asiaa lähteä. Vihdoin löytyi pieni sää ikkuna vaikkakin luvassa oli heikkoa tuulta, mutta kuitenkin niin paljon, että voisimme edetä purjein ainakin osan matkaa.
Välillä täysin tyyni meri
Heikossa tuulessa purjehdusta ja lopuksi motorointia olimme perillä 23.7 aamun sarastaessa. Ankkuri mereen Stintino kylän edustalla ja miehistö lepäämään.

Mustekala eksyi kannelle yön pimeydessä

Nam Nam

ITALIA, SARDIINIA

24,7.2017 aamulla oli lähdettävä etsimään suojaa sillä myrky oli alkamassa myöhemmin päivällä. Castelsardon satamaan seilatessa saimme erittäin hyvän tuulen. Aalto alkoi jo nousta isommaksi mutta ehdimme surffata aallonmurtajan suojaan vielä veneen ollessa hyvin hallinnassa. Hieman myöhemmin satamaan ei olisi enään voinut tulla kovenevan tuulen ja aallokon takia.
Castelsardossa olimme laiturissa peräti neljä yötä. Osaksi siksi ettei satamasta olisi päässytkään ulos ja osaksi siksi että nautimme satamolosuhteiden helppoudesta, maasähköstä ja vedestä, mistä ei ihme kumma täällä tarvinnut maksaa mitään erikseen. Olimme myös ihmeissämme miten edullinen 40e/yö satama oli, sillä olihan menossa kallein aika kesästä, jolloin meidän kokoisesta veneestä voi hyvinkin joutua maksamaan 70-100e.
Viimeksi olimme olleet satamassa Ibizan Eivissassa toukokuun puolessa välissä kaksi yötä.

Castelsardo sataman suulla isoa maininkia

Castelsardo kaupunkia 
Koska ollaan ITALIASSA päätettiin mennä syömään PIZZAT. Löytyi hieno ravintola korkealla vuorenrinteellä, josta sai gluteenitonta pizzaa.


28.7.2017 jatkettiin upea purjehdus läpi Bonifacio Strait ja Maddaleena saarten ohi lähelle Olbiaa.
Hienoja maisemia vilisi ohitsemme, mutta palaamme vielä tänne. Nyt Olbiaan Pasia ja Elisaa odottelemaan.

Bonifacio salmessa vauhtipurjehdusta 8 solmua

Lepakkoko?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti