perjantai 6. lokakuuta 2017

SISILIA /Aeolian saaristo

Täällä Välimerellä on myös oma "Bermudan kolmio", joka muodostuu Aeolian/Liparin saariston Ustican saaresta Sisilian rannikolle ja Messinan salmeen. Tällä alueella voi säänmuodostukset olla ennustamattomia. Tälle alueelle ajoimme lokakuun alussa aktiivisen Stromboli tulivuoren ohitse ja seurasimme kun se tuprutteli savua kraateristaan.

Aktiivinen tulivuori Stromboli
Jatkoimme tästä matkaa Aeolin saariin kuuluvaan Vulcano saareen. Ankkuroimme rikinkatkuisen lahden edustalle, missä tulivuoren lämmittämä vesi kupli ja poreili vedenalaisista kallion koloista. Siinä tarkeni hyvin uida ( noin 40 astetta). Muutenkin merivesi on vielä mukavan lämmintä 21 asteista ja ilma 22 asteista.
Mutakylpyyn olisi päässyt 3e hinnalla, mutta haju siinä kohtaa oli niin kuvottava, että päätimme jättää sen huvin väliin.

Rikikatkuinen mutakylpy
Kapusimme innoissamme Vulcano tulivuoren huipulle asti ja uskaltauduimme jatkamaan matkaa lämmintä höyryä puskevan kraaterin yli. Silmiä kirveli ja hetkittäin oli vaikea jopa hengittää tuota rikinkatkuista ilmaa, mutta suomalaisella sisulla jatkoimma ja kiersimme samantein koko kraaterin ympäri.

Vulcano saaren kraateri
Jaloissa tuntui vuorelle kiipeäminen, mutta kun vauhtiin oli päästy kävelimme seuraavana päivänä Vulcano saaren pohjoispäähän katsomaan nähtävyyksiä. No sitten jalat jo huusivat armoa, ei enää yhtään askelta!

Päät ripustettu aidalle 
Laavan muotoilemat monsterit
Helpompaa huvia oli hypätä jollaan ja ajaa seuraavaan lahteen snorklailemaan. Kirkas vesi, mutta ei kummemmin kaloja.
Paikallinen kalastaja tuli aamulla myymään tuoretta kalaa. Ostimme "dolfinfish/Mahimahi" kalan 1kg ja oli se hyvää!


Mahimahi

Englantilaisilta Lisalta ja Rossilta tuli viesti. Yritämme nähdä toisemme marraskuussa ennen Suomeen menoa. Meidän molempien talvehtimispaikka on Sisiliassa, mutta he ovat eteläpuolella Sisiliaa ja me pohjoisessa.

Liparin saarelle siiryimme suojaan kovalta länsituulelta lokakuun 5 päivä.
Ankkuroituminen kaupungin edustalle on hieman haastavaa veden syvyydestä johtuen (20-50m lähellä rantaa). Ranta on myös täysi laitureita, jotka estävät ankkuroitumisen lähemmäksi rantaa. Löysimme kumminkin sopivan kohdan Liparin kaupungin eteläpuolelta Marina Cortan vierestä, jossa ankkuroimme 13m syvyyteen hyvään hiekkapohjaan. Jollalla oli lyhyt matka rantaan, josta kävelimme aina keskustaan.


Missä roskis luuraa?

Kalakaupasta löytyi Dorado kala (15e/kg)
Linnoitus aluetta (Castello)

Liparin kaupungin satama


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti